Коледен благотворителен базар

Скъпи учители и ученици, родители!

През месец декември са едни от най-красивите празници от годината- Коледа и Нова година, свързани с най-чистите човешки емоции- любовта и топлината към семейството, приятели и скъпи на сърцето. Изпълнени сме с радост от многобройните изненади, жестове и подаръци. Из въздуха се носи ароматът на канела, портокали и добрина.А най-силно е чувството на надежда за новото начало, за възможностите да компенсираме всичко пропуснато през изминалите дни, да поправим стари грешки… да бъдем по-добри.

Както всяка година, ученици, родители и учители от НУ „Климент Охридски“, организират

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР!

Усилено изработваме коледни украси и лакомства, които ще предложим. Събраните средства ще бъдат изразходвани за следната кауза:

Това е историята на малкия голям герой – Жижко и неговото семейство.

Нека подадем ръка на борбената всеотдайна майка – Весела Георгиева и на трите й прекрасни дечица!

Разказвамe ви за един малък голям герой – Живко Георгиев, който близките наричат Жижко. Роден е преждевременно в шести месец с екстремно ниското тегло от 900 гр. Първите 3 месеца се бори за живота си в кувьоз. На 1 година му е поставена диагноза – Детска Церебрална Парализа  квадрипареза и Корпус калозум. Засегнати са и четирите крайника, поради което е необходимо да се провежда всекидневна терапия, вече почти 10 години.На 7 години са му направени две операции на двете тазобедрени стави ( поради луксации и скъсяване на крачето) и са му поставени планки, които по-късно саизвадени. Поради бързия растеж, най – вероятно, ще се наложи да се извършат

последващи операции.

Ежедневно Жижко се нуждае от рехабилитация – множество различни поддържащи и укрепващи терапии. Към момента той не може да ходи и е в количка.

Умствено е съхранен с леки дефицити. Жижко е ученик вече във втори клас през тази учебна година. Майката – Весела Георгиева е негов личен асистент (експертно ТЕЛК решение -100 % с чужда помощ) и е неотлъчно до Жижко и в училище.

Съдбата поставя пред ново изпитание семейство на Жижко, когато наскоро бащата – Томи Георгиев, който изцяло се е грижел за доходите на семейство, губи живота си от Ковид -19.  

            Жижко има кака и батко, които са ученици на МГ „Акад. Кирил Попов“, отличени с множество грамоти и медали за високи постижения в областта на математиката и др. науки.

Нека бъдем съпричастни и подадем ръка в този непосилно тежък момент от живота на това семейство и дарим лъч спокойствие и надежда на малкия голям герой – Жижко.

Банкова

сметка: BG10UBBS88881000245399

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр:

Весела Живкова Георгиева

Телефон за връзка: 0888238861

Животът понякога е труден и само, ако вървим заедно, можем да постигнем онова, към което се стремим – благородство, душевен мир, добро сърце….

Коледния базар ще се проведе на 23.12.2021 г. в училището.

Add your thoughts

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *